HKJ08022011_104

HAJK-DM

Är ni sugna på äventyr?

Vad är Hajk-DM?

Hajk-DM arrangeras av Göteborgs scoutdistrikt 24-26 september och är en vandring i skogen där man patrullvis möter härliga utmaningar för både hjärnan, händerna och koppen.
Det finns två klasser – Utmanarklass och Rover/Ledarklass.

Tävlingen går av stapeln fredag – söndag sista helgen i september. Det gäller att ta sig från start fredag eftermiddag/kväll till mål söndag eftermiddag via ett antal fasta kontroller där ni får visa prov på kreativitet, snabbhet, kunskap, samarbetsförmåga med mera. Bansträckningen innehåller även ett antal orienteringskontroller, chiffer samt en hantverksuppgift.

Varje patrull ordnar själv sin mat och övernattningsutrustning för helgen och bär det med sig under hela vandringen. Övernattningarna är på gemensam plats för alla.

Efter målgång på söndagen koras vinnarlag i respektive klass.

Missa inte denna chans att få en kul upplevelse och samtidigt svetsa samman era Utmanar-, Rover- och Ledarlag

OBS! Det finns fortfarande möjlighet för kårer att planera och genomföra de olika kontrollerna! Vi har idéer som ni kan ta del av alternativt så har ni själva bra idéer och tankar om kontrollupplägg. Kontakta oss i planeringsgruppen hajkdm@gbgscout.se

Vi ses i skogarna i Göteborgsområdet!

Information till kårer med kontroll

Swish-kod för betalning


 

2020 ställdes Hajk-DM in på grund av pandemin, men  2019 var det Stenungsunds scoutkår som arrangerade. Tävlingsledningen vill framföra ett jättestort TACK till alla deltagare som var med, alla kårer som hittat på kul och kluriga kontroller samt övriga funktionärer som gjorde hela detta arrangemang möjligt!

Vi i Göteborgs scoutdistrikt tyckte även att det var extra kul med deltagare från andra delar av Sverige. Utmanarpatrullen ”Kalmariterna” åkte långt med sin buss för att vara med oss i skogarna.

Här är resultatet för 2019:


UTMANARE:

  1. KRUTDURKARNA, TORSLANDA SJÖSCOUTKÅR
  2. GRILLKRYDDA, BOHUS SCOUTKÅR
  3. PÅ-ÄNGEN, LÅNGEDRAGS SJÖSCOUTKÅR

 

ROVER & LEDARE:

  1. ARARAT 2, STENUNGSUNDS SCOUTKÅR
  2. ARARAT 2, STENUNGSUNDS SCOUTKÅR
  3. HAMSTERJÄGARNA, JOHANNEBERGS SCOUTKÅR

 

Detaljerad resultatlista för samtliga patruller inklusive poäng finns HÄR!

Vi vill även tacka Sjöräddningssällskapets Räddningsstation Stenungsund, som höll vår sjukvårdskontroll/S2. Kul att ni ställde upp!