puffbild_4_scouter_runt_lägerbål

Ideella uppdrag

Lediga ideella uppdrag i distriktet!

Nu söker valberedningen följande roller som väljs av distriktsstämman.

Nominera dig själv eller någon annan.

Styrelsen

  • Suppleant

Valberedningen

  • Ledamot

Valberedningen tar emot nomineringar via formuläret till höger eller skicka tips på namn till valberedningen@gbgscout.se, se till att du har med:

  1. Post du nominerar till
  2. Namn
  3. Kår
  4. Telefon/mobil
  5. E-post
  6. Är personen tillfrågad? (så att valberedningen vet när de kontaktar personen)

  • Valfritt

Distriktsarrangemang söker:

Arrangemangsteam till Äventyret

Vi letar efter dig/er som vill vara med och planera Äventyret så att detta mångåriga arrangemang kan leva kvar!  Äventyret är en hajk för Äventyrsscouter från fredag till söndag där deltagande kårer håller i kontrollerna längs spåret. På senare år har även yngre scouter fått delta på ett kortare spår över en dag. I arrangemangsteamets uppdrag ingår bland annat att hitta en lämplig plats för arrangemanget samt att samordna kontrollerna med kårerna. Du behöver inte ha några förkunskaper med det är bra om du har driv och engagemang! Låter detta som en intressant utmaning? Kontakta info@gbgscout.se

Arrangemangsteam till ett arrangemang för yngre scouter

Höstfesten 2023 blev en lyckad dag för de yngre scouterna och nu vill vi förstås göra om det, eller ett liknande arrangemang. Vi söker dig/er som vill vara med och ansvara för detta. Det finns ett någorlunda färdigt koncept om du/ni inte vill  Kontakta  info@gbgscout.se

 

 

 

 

Kragenäs söker:

Sekreterare till Kragenäs styrelse

Vår nuvarande sekreterare Linda kommer att vara ledig från Kragenäs under 2024. Vi letar därför efter dig som vill vara sekreterare under tiden. (Om du vill fortsätta sen har Linda lovat att hon inte knuffar bort dig utan då hittar vi andra kul uppgifter till henne när hon är tillbaka.)

Som sekreterare gör du ungefär det här:

Vi har digitalt styrelsemöte 1 kväll per månad ungefär och då skickar du ut en dagordning och skriver ett protokoll som skickas till dem som ska ta del av det.

Alla engagerade på Kragenäs träffas på Kragenäs en dag i september och i Göteborg en dag i januari/februari. Då är du med och dokumenterar och ser till att träffarna flyter tillsammans med resten av styrelsen.

Efter styrelsemötena skickar du ut vårt nyhetsbrev Salt och Blandat till alla engagerade på Kragenäs. Två gånger om året skickar vi ett brev till våra grannar och ett par gånger om året ett nyhetsbrev till alla som är intresserade av Kragenäs i största allmänhet. Du håller också ordning på vårt årshjul och ser till att vi inte glömmer något vi borde komma ihåg!

Finns det något annat du vill göra på Kragenäs så är det bara att säga till. Det går alltid att få vara med där det verkar roligt!

Om du är intresserad så kan du kontakta lina.ekfors@gbgscout.se så pratar vi mer om hur vi kan utveckla Kragenäs tillsammans.

 

Kragenäsare sommaren 2024
För att vara Kragenäsare ska du vara medlem i Scouterna, född år 2001-2010 och beredd att ta dig an olika uppgifter för att sköta om Kragenäs och ge service till våra gäster.

Du kan ansöka om att vara Kragenäsare en eller flera perioder under sommaren. Är det första gången du ansöker kan du endast välja arbetsveckan för att vi ska lära känna varandra och för att du ska lära känna Kragenäs.

Följande perioder finns:

– Arbetsvecka 23-29 juni

Klicka här för att få veta mer om om hur det är att vara Kragenäsare >>
På samma sida hittar du även en länk till ansökan!

Kragenäsfunktionär sommaren 2024

Du som har kännedom om Kragenäs kan ansöka om att varar funktionär.

För att vara funktionär ska du ha ett giltigt intyg att du har gått Trygga möten (ej äldre än tre år) samt ha visat upp ditt registerutdrag i din kår (styrelsen) så att det finns registrerat i Scoutnet.

Perioderna med lägerservice är ännu oklara eftersom vi inte vet bokningsläget. De kan alltså bli av eller bli inställda. Det vet vi inte ännu.

Klicka här för att komma till ansökan i Scoutnet>>

 

 

 

Mandalay söker:

Bli Mandalayare

Mandalayrådet leder verksamhet knuten till S/Y Mandalay, Göteborgsdistriktets egen segelskuta. Det är skutan där alla distriktets kårer med alla sina medlemmar får möjligheten att på ett enkelt sätt uppleva en segling med traditioner och historia.  Vi har redan nu planerat in nästan 50 seglingsdagar för 2024 och vi kommer också att göra det möjligt att boka kårseglingar på övrig ledig tid.

Med denna ambitionshöjning 2024 behöver vi en stor grupp av entusiaster och intresserade för att både sköta och segla henne.  Allt för att sprida historien och ytterligare öka intresset för att både sköta och segla henne. VI BEHÖVER MANDALAYARE och hoppas du vill vara med!

Vi vill bli fler i alla roller: till exempel fixare, slipare, marknadsförare, målare, ekonom, däcksman, skeppare, säljare och ledare.

Fundera på vad du framöver kan och vill hjälpa till med och svara med dina önskemål om medverkan till mandalay@gbgscout.se

Rover och UTmanarutskottet söker:

Nya medlemmar till RUT – Rover och Utmanarutskottet

Vi vill bli fler i RUT! Är du Utmanare eller Roverscout och vill ha kul genom att göra kul arrangemang för dina kompisar? Då är du den vi söker! Du behöver inte ha några förkunskaper, vi lär oss tillsammans! Hör av dig till louise.blixt@gbgscout.se så får du veta mer!

 

Scouternas Hus söker:

Hyresvärden för Scouternas Hus, CFAB, söker frivilliga till en trädgårdsgrupp 🙂

Den lilla trädgården på Carlbergsgatan behöver hjälp av någon/några som har gröna fingrar och intresse för trädgård. Tukta buskar när det behövs, mota bort ogräs och plantera säsongsblommor i krukor är sådant som står högt på önskelistan. Vår lilla robot (Robert) klipper gräset, men det kan ju växa lite där den inte kommer åt. Lite enkelt fix på samma sätt som man gör i egen trädgård,

Ersättning för dina kostnader för resa, fika/lunch ingår, och vi kan komma överens om vilka verktyg som vi behöver köpa in. Givetvis finns en liten budget för inköp av blommor och grönt.

Är detta kanske ett projekt för ett Utmanarlag med stöttning av en trädgårdsintresserad ledare? Eller kanske för dig som inte har en egen trädgård att pilla i?

Hör av dig till info@gbgscout så pratar vi vidare!