Mandalay_10

Segla med Mandalay

Att med segelskuta få segla ut i Göteborgs skärgård är få förunnat, ta chansen!

Detta gäller för alla seglingar

Ombord på Mandalay finns ett fullt utrustat kök, toalett, vattentankar och rinnande vatten ur kranarna.
Om man ska vara ute över natten finns det madrasser att sova på.
Det finns USB-uttag ombord och 220V-eluttag finns oftast när skutan ligger i hamn.

Det behövs INGEN tidigare seglingsvana för att boka Mandalay enligt ovan men du behöver kunna simma 200 meter.

Detta ingår alltid vid bokning:

 • Skeppare
 • Styrman
 • Diesel
 • Gas
 • Vatten
 • Fullt utrustat kök
 • Kojplatser för 10 personer (+ två för skeppare och styrman)

För att kunna få ut det mesta av seglingen med Mandalay behöver du ha med dig följande saker på din segling:

 • Om du har flytväst som passar just dig, ta med den. Har du ingen finns det  att låna.
 • Bra skor med gummisula, behöver inte vara något speciellt, bara de sitter bra på foten.
 • Kläder efter väder. Tänk på att det blåser oftast ute  på havet och det kan skvätta vatten.  Om det finns risk för regn så ta med regnkläder

Skall du vara med på segling över natten behöver du även ha med dig:

 • Kudde och sovsäck/täcke samt lakan för att skydda madrassen.

Vänta inte för länge med bokningar, både till arrangemangsseglingar och för gruppbokningar. Hon blir snabbt uppbokad över hela säsongen.

 

Kår eller grupp

Om ni som kår i Göteborgs scoutdistrikt vill boka en segling går det också bra.  Det går bra att boka en egen segling med kåren, styrelsen, Utmanar-/Roverlaget eller kanske ledarteamet. Ni kan då själva planera hur länge ni vill vara borta, vart ni vill segla och så vidare. Det går att boka Mandalay för kvälls-, dags-, helg- eller veckosegling och vi kommer att försöka ordna befäl för seglingen. Hör av er med önskemål och lämpliga datum så ser vi om Mandalay är ledig. Av säkerhetsskäl har vi som krav att Mandalay alltid har med sig två, av skeppsrådet, godkända befäl som ska vara väl förtrogna med henne sedan tidigare. Önskemål om kvälls- och dagseglingar kan vi nästan alltid tillmötesgå med befäl. Boka i god tid så vi hinner hitta skeppare och styrman till er segling. Befälen gör detta ideellt på sin egen fritid och de behöver lite framförhållning.

Vill ni vara ute längre, tex en helg, eller flera dagar, kan ni självklart önska det också. Vi kommer att göra vad vi kan för att ordna befäl till sådana förfrågningar, men då alla som arbetar med Mandalay ställer upp frivilligt på sin fritid är längre perioder svårare att garantera att vi kan ordna. Notera att minsta antal deltagare är 5 stycken, max antal deltagare är 10 stycken. Det tillkommer sedan två befäl (skeppare och styrman) vilket gör att 12 stycken som mest får plats ombord. Om deltagarna är under 18 år måste man, på helg-/veckoseglingar, ha med sig ansvarig myndig ledare under hela seglingen.

Pris:

 • En kvällssegling pågår ca 18:00-21:00 och är avgiftsfri (men ett tips är att ta med fika till skeppare och styrman)
 • Helg/Flerdagarssegling: 700:-/påbörjat dygn. Tillkommer sedan eventuella hamnavgifter.
 • Notera att som ett påbörjat dygn räknas en påbörjad 24-timmars period, inte ett påbörjat kalenderdygn.

Tillkommer att ordna själva:

 • Fika/mat + dryck för samtliga deltagare (inklusive Skeppare och Styrman)

Boka:

För att göra en bokningsförfrågan går du in via länken till kalendern nedan och registrerar dig som användare om inte redan gjort det. (Det är samma system som Göteborgscouternas övriga tillgångar, t.ex. kanotkärror och rum på Scouternas hus.) Tänk på att använda dit eget namn när du registrerar dig då detta används automatiskt i vissa bokningar. När du hittat en ledig tid som passar klickar du i kalendern och får då upp ett formulär för att skapa bokningsförfrågan.

Det finns tyvärr inga garantier att din önskade segling blir av även om det var ledigt i kalendern, eftersom någon av de skeppare och styrmän som finns tillgängliga måste ha möjlighet att segla just ditt önskade datum. 

Bokningsförfrågan måste göras minst 14 dagar innan seglingsdatumet du önskar.

Avbokning skall ske minst 7 dagar innan seglingen annars ses bokningen som utnyttjad och full avgift tas ut, om inte en annan scoutkår vill ta över bokningen. Kostnaden faktureras när sista datum för avbokning har passerat.

 

TILL KALENDERN