NM170811-8102574

ÄVENTYRET

Distriktets populäraste arrangemang!

Äventyret arrangeras varje vårtermin för scouter i Göteborgs scoutdistrikt.

Distriktsstyrelsen har fattat beslut om att Äventyret 2020 ställs in tills vidare, pga covid-19. I vilken form och när Äventyret 2020 ev. kan genomföras får vi återkomma till. Mer info kommer separat till de som anmält deltagare eller att man vill arrangera en kontroll. Vi tackar såhär långt för alla som velat engagera sig och hoppas kunna återkomma med gladare besked längre fram.

_________

Äventyret går ut på att patruller om 3-6 medlemmar går ett spår och får lösa problem och uppgifter på olika kontroller. Scouterna är indelade i fyra olika klasser; Spårare, Upptäckare, Äventyrare och Utmanare.

Spårare & Upptäckare går ett kortare spår, Äventyrare & Utmanare går ett längre spår. Utöver några gemensamma “dubbelkontroller” så har grupperna olika kontroller.

2020 var det A-kårernas tur att hjälpa till med kontrollerna, enligt beslut från distriktsstyrelsen. Självklart får även övriga kårer ha en kontroll om man önskar!

Kontrollinstruktion hittar ni här >>

Tänk på  att kontrollen skall gå att genomföra för både tre och sex scouter i en patrull. Om ni har idétorka så finns det färdiga kontroller som man kan fundera vidare på och utveckla. Kontakta arrangemangsgruppen för tips!

Vill du veta mer eller har frågor kontakta arrangemangsgruppen aventyret@gbgscout.se

Grupp A:
Björkekärrs Scoutkår 
Hjälteby Sjöscoutkår
Hvitfeldt KFUK-KFUM Scoutkår
Kortedala Scoutkår
Kärna Scoutkår
Landvetter Scoutkår

Långängens Scoutkår
Lärjedalen/Hjällbo Scoutkår
Löftadalen KFUK-KFUM Scoutkår
Mölndal KFUK-KFUM Scoutkår
Mölndals Scoutkår
Redbergslids Scoutkår
Scoutkåren Engelbrekt
Sisjö Scoutkår
Torslanda  Sjöscoutkår
Tynnereds Scoutkår
Tölö KFUK-KFUM Scoutkår  

_________

 

RESULTAT 2019 HITTAR NI HÄR!