Här presenteras förslag på paddlingsturer som hjälp när man planerar utfärder med distriktets eller andra kanoter.

Mer info och tips på aktiviteter finns på Scouternas sida om paddling.

Tänk även på att det finns ett intressemärke för paddling, vi har det normalt i vår egen shop.

Hittar ni andra bra ställen att paddla med scouterna, eller har uppdateringar för de som listas nedan, maila oss på info@gbgscout.se.

Almön runt

Vid lugnt väder går det utmärkt att paddla runt Almön under Tjörn bron. Vid vindsyrkor över 4 m/s blir detta en utfärd endast för den erfarna paddlaren.

Längd: ca 5 km

Björnholmarna

På Norra sidan av Björnholmarna finns en fin sandstrand som man kan paddla till men det kräver lugnet väder och/eller erfarna paddlare.

Längd: Ca 4 km (t.o.r)

Delsjöarna

Stora och Lilla Delsjön ligger precis i utkanten av Göteborg och är ett populärt område för friluftsliv. Det vackra naturreservatet bjuder på många vandringsstråk, cykelstigar, fiskemöjligheter och en badplats med bryggor och sandstrand.

I Delsjöarna är vattnet oftast lugnt och vinden brukar vara behaglig för paddling. Sjöarna är omgivna av lummiga skogar och det finns gott om små vikar där du kan gå i land för en fikastund eller ett dopp. Förutom grillplatsen vid Delsjöbadet finns flera grillplatser utspridda runt om de båda sjöarna. Vid grindparkeringen finns möjligheter att komma fram till vattnet och lägga i kanoter.

Längd: Upp till 14 km

Stensjön och Rådasjön

Stensjön och Rådasjön ligger mellan Mölndal och Mölnlycke och förbinds av Stålloppet som i sig är en paddlingsupplevelse med broar och näckrosor.
Vi har valt badplatsen i Stensjöns norra ände som iläggningsplats men det finns fler lämpliga ställen, tex badplatsen i andra ändan av Stålloppet.

Det är lugna paddelvatten med omväxlande bebyggelse och skog men med goda möjligheter till strandhugg. I södra delen av sjöarna kan det dock vara svårt att ta sig iland på grund av järnvägen. På en kulle mellan sjöarna ligger Gunnebo slott.

Längd: Upp till 14 km

Mölndalsån i Landvetter

Spännande paddling i en smal å som ställer krav på samarbetet i kanoten och förmågan att styra.

Längd: ca 3,5 km (t.o.r)

Bockön i Gröen

Bockön är Gröens (Landvettersjöns) enda stora ö. Lägger man i kanoterna precis ovanför Mölnlycke fabriker får man en trevlig tur i Mölndalsån förbi badplatsen Frökens udde och ut i sjön. Det går bra att landstiga på ön som har en intressant historia.

Längd: ca 3 km