Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Arbetshelg på Kragenäs

17 mars 2023 - 19 mars 2023

Kragenäs
Ledare
Rover
Utmanare

Evenemang Navigation

Välkommen på arbetshelg på Kragenäs. Under vårens arbetshelger förbereder vi tillsammans lägerområdet för sommaren. Vi ser över hus, vägar och diken efter vintern, röjer sly, staplar ved och tittar till våra toaletter. Dessutom äter vi god mat och har väldigt roligt tillsammans!

 

Anmälan

Arbetshelgen är öppen för alla Utmanare, Roverscouter och vuxna, både dig som varit på Kragenäs många gånger förut och dig som inte varit det.

Anmäl dig via formuläret här https://forms.microsoft.com/e/a1RaDEWzLc senast 12 mars. Vi återkommer till er som är anmälda några dagar innan arbetshelgen med information om resor mm.

Tider

Du som har möjlighet är välkommen efter 18 på fredag men det går också bra att komma senare under kvällen. Vi håller på till 13.00 på söndag.

Resor

Enklast är att åka buss till Lurmotet eller tåg till Överby station så hämtar vi dig där. Vi kör dig såklart också till bussen/tåget på söndag. Det brukar också finnas några platser i bilarna som kör från Göteborg på fredag kväll. Du kan också åka egen bil eller bli skjutsad. Vi betalar biljetter till kollektivtrafiken eller milersättning för resor med bil. För att få full milersättning för bilresan behöver man vara minst två personer i bilen så samåk gärna.

Boende

Vi bor inne i Pannbergsstugan i de utrymmen som finns. Det innebär att de flesta kommer att sova på övervåningen. Där finns madrasser, kuddar och täcken så du behöver ha med dig sängkläder. Du som vill sova i tält, vindskydd, hängmatta eller fordon får såklart göra det. Det finns tält att låna på Kragenäs.

Utrustning

Du behöver ta med dig bra kläder att arbeta i. Vi kommer vara ute mycket under helgen, oavsett väder, så stövlar/kängor och oömt regnställ är bra. Det finns arbetshandskar och skyddskläder att låna.

Du behöver sängkläder (eller sovsäck och liggunderlag) att bädda din sovplats med och handduk.

Mat

Kragenäs står för mat under hela helgen. Det serveras enklare middag / kvällsmat på fredag kväll. Vi avslutar med lunch på söndag innan hemresa.

Kostnad och ersättning

Det kostar inget att vara med på arbetshelgen, Kragenäs betalar all mat under helgen och din resa till och från Kragenäs. Man får ingen fickpeng under arbetshelgen.

Frågor

Undrar du något går det bra att höra av sig till Bosse i anläggningsgruppen: bo.ekfors@gbgscout.se  tel: 0706-430230

Plats

Göteborgsscouternas Kragenäs
Kragenäs Myren 3
Tanumshede, 457 91 Sverige
View Plats Website

Arrangör

Göteborgs scoutdistrikt
Telefon:
0731-403110 / 0731-403150
E-post:
info@gbgscout.se
Webbplats:
View Arrangör Website