Fantastiska nyheter i prövande tider!

17 april, 2020 av Erik Salmonson

Nytt kansli från och med hösten 2020!

Göteborgsscouternas stiftelse har investerat i ny fastighet för att bättre kunna förse scouting i Göteborg med en lämplig och utvecklande möteslokal för anställda och ideella.

Resan som en gång började på Drottninggatan fortsätter nu vidare på Carlbergsgatan 1 (500 meter nordväst om nuvarande kansli).

Målet är att samla så mycket scouting och scouter som möjligt, under ett och samma tak. Vi är stolta och glada över att Västra Kansliet (Scouternas regionala kansli i Göteborg) nu återförenas med Göteborgs scoutdistrikt i en gemensam lokal. Den nya fastigheten är lokalmässigt perfekt för att kunna arbeta aktivt och professionellt med utvecklande scoutverksamhet, samtidigt som ideella och alla distriktets kårer får en smidig och gemensam samlingspunkt.

Stiftelsen, distriktsledningen och anställda hos både Västra Kansliet och Göteborgs scoutdistrikt är oerhört nöjda och glada över denna positiva och roliga nyhet. Tillsammans kommer vi nu kunna jobba ännu närmare varandra med att utveckla distriktet och stötta våra gemensamma kårer.

Från och med hösten 2020 scouting i Göteborg på Carlbergsgatan 1.

FAQ:

När kommer flytten ske?
– Tillträde är formellt sett den 1 september, inflyttning är tänkt att ske under hösten. Vi planerar tillsammans med Västra Kansliet för en så smidigt som möjligt flytt av verksamheten till den nya adressen

Kommer scoutshopen finnas kvar?
– Scoutshopen kommer absolut finnas kvar! Distriktet tittar just nu även på möjligheten att utveckla den något.

Hur tar man sig smidigast till det nya kansliet?
– Precis som tidigare är det smidigaste att sig till hållplatsen Sankt Sigfrids Plan (Spårvagn 5). Från spårvagnshållplatsen är det cirka 450 meter till huset. Kommer du med tåg är det cirka 400 meter från stationen vid Liseberg. Kör du bil svänger du in vid Örgryte Gamla Kyrka, det finns sedan åtta parkeringsplatser i direkt anslutning till fastigheten.

Varför renoverar vi inte Purpursnäckan istället?
– Att renovera nuvarande lokaler har varit ett av alternativen som undersökts, men även efter en omfattande renovering skulle Purpursnäckan inte bli lika ändamålsenlig som fastigheten på Carlbergsgatan.

Vad händer med Purpursnäckan nu?
Göteborgsscouternas Stiftelse har sålt  nuvarande kanslifastighet (”Purpursnäckan”) för att hjälpa till att bekosta den nya fastigheten. Huset lämnas över till den nya ägare den 15 september så då måste huset vara tömt.

Flyttas allt med från Purpursnäckan till nya kanslilokalen på Carlbergsgatan?
– Vi kommer ta chansen och röja och rensa bland dokument och prylar inför flytten. En del handlingar kommer lämnas till Göteborgs Föreningsarkiv så de blir tillgängliga för framtida forskning och Scoutmuseet kommer erbjudas en del föremål. Utrustning och möbler som vi inte behöver på Carlbergsgatan kommer skänkas bort. Det finns också en hel del som kan lämnas till återvinning eller som skall slängas.

Kommer det bli inflyttningsinvigning av nya lokalen?
– SJÄLVKLART! Inbjudan till alla kårer och distriktsmedlemmar kommer i höst!