Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

GÖK Open

5 oktober 2019

Äventyrare
Spårare
Upptäckare

GÖK-open är en tävling i olika moment som förekommer inom scouting, t.ex. eldning, knopar, orientering m.m.

Arrangemanget är för spårare, upptäckare och äventyrare. Kontrollerna lämpar sig att genomföra för patruller bestående av 3-6 scouter (men det går bra att vara upp till 8 scouter om man är beredd på att turas om att delta i kontrollerna).

Välkommen till 2019 års upplaga av GÖK-open. Arrangemanget går av stapeln lördagen den 5 oktober. Banan mäter ca. 3,2 km och arrangeras i år i Härskogsområdet. För de tävlande patrullerna bjuds det längs med banan på nio kontroller och för andra som väljer att gå runt banan kommer det att finnas tipspromenad.

När? Lördag 5 oktober
Tid? Från kl. 8.45 är registreringen öppen för incheckning för de tävlande patrullerna. Kl. 9.30 stänger incheckningen. Tänk på att vara på plats i god tid.
Funktionärer samlas kl. 9.00 vid start.
Prisutdelningen startar senast kl.15.00.

För vem?
Det finns kontroller längs med banan som är anpassade för spårare, upptäckare och äventyrare. Kontrollerna lämpar sig att genomföra för patruller bestående av 3-6 scouter (men det går bra att vara upp till 8 scouter om man är beredd på att turas om att delta i kontrollerna). En ledare eller förälder bör gå med spårare men håller sig på behörigt avstånd, dvs deltar inte i genomförandet av kontrollerna. Föräldrar och syskon är välkomna att gå tipspromenad längs banan. Det finns både vuxen- och barnfrågor som går parallellt med kontrollbanan. Banan är inte barnvagnsvänlig på alla ställen.

GÖK-kårerna arrangerar kontroller och övriga kårer förväntas ställa upp med funktionärer. För de övriga kårerna gäller att för varje tre patruller som kåren anmäler förväntas minst en funktionär. Dvs upp till 3 patruller från samma kår kräver 1 funktionär och har man mellan 4-6 anmälda krävs 2 funktionärer osv. Dessa ställer upp där behov finns och samlas kl. 9.00 vid startområdet.

Anmälan
Tävlande patruller anmäler sig på http://gokopen.scouttavling.se

Anmälan öppnar 13/9 och stänger när det är fullt, dock senast den 22 september. Har man anmält en patrull så ska man komma till en bekräftelsesida där det står att man är anmäld, vart betalning ska ske och ett individuellt patrullnummer för den anmälda patrullen som också ska anges vid betalningen. Har man inte kommit till bekräftelsesidan/eller är osäker så att det finns en risk att något gått fel på vägen, går det bra att höra av sig till gokopen@gmail.com och fråga om man anmälningen har kommit fram.

Anmälan är komplett när betalningen är registrerad.

Betalning
Startavgiften är 75 kr/patrull och betalas in till GÖK:s bg 5842-1272, senast 22 september. Var noga med att det tydligt framgår vilken kår och patrull betalningen avser. Vi kan ta emot 80 st patruller och det är först till kvarn som gäller. Observera att anmälan inte är komplett förrän betalningen är registrerad. Vi ber samtliga kårer att inte anmäla fler patruller än vad man har möjlighet att fylla då trycket på startplatserna är stort. När platserna är fyllda är det möjligt att ställa sig i kö till en reservplats genom att mejla gokopen@gmail.com.

Skulle ni få förhinder är det viktigt att ni avanmäler er, skicka ett mejl till gokopen@gmail.com. Vänligen notera att inga anmälningsavgifter betalas i retur vid ev. avanmälan.

Hitta hit
Härskogens friluftsområde, Härskogsvägen 109, 443 92 Lerum, är adressen för start och mål.

Parkering finns på plats och samåk gärna! Ska du lämna av barn men inte stanna, görs det vid själva friluftsanläggningen (huset) vid Härskogen. Funktionärer/ledare ombeds att i första hand parkera på grusplanen på andra sidan vägen. Parkeringsvärdar finns på plats.

 

Medhavd lunch intas ute på banan mellan 11.30 – 12.00, glöm inte matsäcken!
Vid start och mål kommer kaffe och annan enklare fika att finnas till försäljning, sprid gärna detta till medföljande föräldrar. Det är bra om egen kåsa medtas till fiket.

Ta gärna med något roligt att sysselsätta scouterna med i väntan på prisutdelning.

 

Till de GÖK-kårer som vann föregående år
De patruller som innehar vandringspriserna från förra året tar med dem! Dessa stannar som vanligt inom GÖK-kårerna.

Det blir patrullpris och mindre individuella priser till äventyrarna och individuella priser till övriga.

Vänligen notera att militären kommer ha en radioövning i orienteringsklubbens stuga vid Härskogen. Området kommer vara avspärrat. Vänligen berätta för era scouter att de inte ska vara på det avspärrade området, eller störa militären.

 

För frågor, mejla gokopen@gmail.com

Välkomna önskar GÖK-kårerna och Härryda scoutkår

Arrangör