Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Möte om Mandalays framtid

12 november 2023 18:00 - 21:00

Inbjudan till möte om den framtida driften av Mandalay 

Är du mån om att Mandalay fortsatt finns i distriktets regi under 2024? Kan du tänka dig att bidra till driften? Om du svarar ja på någon av dessa frågor är det av stor vikt att du närvarar på mötet den 12 november då den framtida driften av Mandalay ska diskuteras.  

När? 12 november kl. 18.00 – 21.00 

Var? OBS. NY PLATS: Scoutkåren Göta Lejons lokaler på Virginsgatan 25 Scouternas Hus (Om du har behov av digital närvaro kan du kontakta nedanstående kontaktpersoner som återkommer med en länk i så fall) 

För vem? För dig som kan tänka dig att på något sätt bidra till verksamhet, drift och underhåll av Mandalay och bidra till skapandet av en arbetsgrupp 

Anmälan? Senast den 9 november för att vi ska kunna planera fika, anmäl dig i formuläret här: 

https://forms.office.com/e/2Bb15kf0d3  

Varför? Det krävs ett gemensamt krafttag med fler engagerade för att Göteborgs scoutdistrikt från årsskiftet och framåt ska kunna fortsätta bedriva verksamhet på segelbåten Mandalay. Du som på ett eller annat sätt kan tänka dig att vara med och bidra till skapandet av en arbetsgrupp kring Mandalay, eller som är villig att bidra på annat sätt till att Mandalay fortsatt finns kvar i distriktets regi, hoppas vi dyker upp på mötet. 

En förutsättning för att Mandalay fortsatt ska finnas kvar att tillgå för distriktets medlemmar är att vi hittar tillräckligt många som är intresserade att ta hand om verksamheten. Är intresset inte tillräckligt stort behöver verksamheten sättas på paus och som distrikt behöver vi ta ställning till Mandalays vara eller icke vara. Mötet den 12 november är öppet för alla som är intresserade av att se till att verksamheten på Mandalay kan fortsätta bedrivas. Syftet med mötet är att diskutera formerna för den fortsatta verksamheten men också att skapa en arbetsgrupp som fortsätter att driva Mandalay. För att detta ska vara möjligt krävs att tillräckligt många visar intresse till att bidra – antingen i arbetsgruppen eller på annat sätt i verksamheten kring Mandalay. Du kan ha erfarenhet av segling sedan tidigare men det är inte ett krav då det behövs olika förmågor för att verksamheten ska gå runt. 

Bakgrund? Verksamheten på Mandalay har under flera år baserats på ett avtal mellan Göteborgs scoutdistrikt, Göteborgsscouternas stiftelse och tre så kallade Skeppsrådskårer. Skeppsrådskårerna har samlat representanter till ett Skeppsråd som har ansvarat för underhåll, drift och verksamhet på Mandalay. Dessvärre har det under en längre tid varit svårt att hitta befäl, skeppare och personer som kan hjälpa till med driften och underhållet i övrigt. Skeppsrådet har fått dra ett stort lass men engagemanget har inte varit hållbart. I samråd har därför samtliga avtalsparter enats om att avtalet träder ur kraft vid årsskiftet 2023. 

För den fortsatta verksamheten från 2024 och framåt krävs därför att fler sluter upp och bidrar. Ansvaret för verksamheten måste vila på fler individer. I vilken form verksamheten ska bedrivas från 2024 och framåt är ännu inte bestämt utan är något som får diskuteras av de intresserade tillsammans med distriktsstyrelsen och Göteborgsscouternas stiftelse.  

Är du intresserad men har svårt att delta? Du är i så fall välkommen att kontakta någon av kontaktpersonerna nedan så att vi blir medvetna om ditt intresse. 

Kontaktpersoner:
Lisa Wackerberg, lisa.wackerberg@gbgscout.se
Roy Tärnberg, roy.tarnberg@gbgscout.se  

Plats

Scoutkåren Göta Lejons lokal
Virginsgatan 25
Göteborg, 41654 Sverige

Arrangör

Göteborgs scoutdistrikt
Telefon:
0731-403110 / 0731-403150
E-post:
info@gbgscout.se
Webbplats:
View Arrangör Website